در گفت و گو تاجیک اسماعیلی با برنا مطرح شد؛
تغییر مدل تراکم فروشی به بارگذاری/ 80 درصد درآمد شهرداری از عوارضهای ساختمانی بدست میآید
شهردار منطقه 1 در خصوص تراکم فروشی گفت: «با تعریف و وجود طرح تفصیلی جدید، مدل تراکم فروشی تغییر پیدا کرده است و بارگذاری طبق طرح انجام میشود.»
به گزارش گروه اجتماعی برنا؛ یکی از نقدهای جدی به مدیریت شهری که از دوره کرباسچی شروع شد و تاکنون ادامه یافته، فروش تراکم در تهران است. اما حال با تغییر رویکرد و طرح تفصیلی تنها شاهد تغییر اسم این عمل بودهایم که همچنان در باطن همان کار انجام میشود. با تغییر اسم و واژه نمیتوان در ماهیت فعالیت تغییری ایجاد کرد. همچنین مدیریت شهری باید بپذیرد که شهرسازی محل کسب درآمد نیست و باید از طریق کسب درآمد پایدار به فعالیت بپردازد.
اقتصاد شهر تهران از فروش تراکم رنج میبرد و به شدت گرفتار این موضوع است.
حال با توجه به اینکه منطقه 1 بیشترین سقف فروش تراکم را داراست و گفته میشود که شهرداری تهران از طریق کسب این درآمد در منطقه 1، بخشی از درامد خود را تأمین میکند، برآن شدیم تا با شهردار منطقه 1 به گفتوگو بپردازیم و همچنین این طرح سوال را داشته باشیم که اگر روزی این تراکم فروشی تمام شد، شهرداری قرار است که چگونه کسب درآمد کند؟
حبیب تاجیک اسماعیلی – شهردار منطقه 1 تهران در گفتوگو با خبرنگار شهری خبرگزاری برنا، در خصوص تراکم فروشی منطقه 1 اظهار کرد: «در دوره آقای کرباسچی، آقای الویری و بخشی از دوره آقای احمدی نژاد و آقای قالیباف کل تهران حدود 120 درصد تراکم فروشی داشت. در سالهای اخیر با تصویب طرح تفصیلی و ابلاغ آن در تاریخ 91/1/1 اسم و رویکرد آن تغییر پیدا کرد و دیگر نمیتوان ادعا تراکم فروشی را داشت چرا که از طریق سیستم و عوارض هزینه آن پرداخت میشود و هزینهای آزاد بابت ساخت و ساز دریافت نمیشود. اطلاق تراکم فروشی با وجود طرح تفصیلی جدید غیرموجه است.»
وی در ادامه افزود: «در گذشته همهی زمینها تراکم 120 درصدی داشتند که مازاد آن را تراکم فروشی مینامیدند. در زمان اوایل انقلاب و قبل از انقلاب برای هر راستهای تراکم مشخصی تعریف شده بود برای مثال یک راسته تراکم180 درصدی، راستهای دیگر 120 درصد و راستهی بعدی 240 درصد تراکم داشت و تراکم هر راسته نسبت به راستهی دیگری متفاوت بود. با ورود آقای کرباسچی به شهرداری تهران و تغییر مدیریت شهری، رویکرد و مدل کار دگرگون شد. حال با تعریف و وجود طرح تفصیلی جدید، مجدد مدل کاری تغییر پیدا کرده است و بارگذاری طبق طرح انجام میشود.»
حبیب تاجیک اسماعیلی با بیان این مطلب که حدود 80 درصد درآمد شهرداری از عوارضهای ساختمانی بدست میآید، گفت: «نسبت درآمدی که شهرداری تهران از منطقه 1 بدست میآورد حدود 10 درصد است.»
شهردار منطقه 1 در خصوص پروژههای عمرانی بیان کرد: «فعالیتهای عمرانی منطقه 1 متوقف نشدهاند و در حال ادامه برای رسیدن به پایان پروژه تعریف شده هستند اما متأسفانه روند و سرعت پروژههای عمرانی کند شده است. علت آهستگی سرعت در انجام فعالیتهای عمرانی، مشکلات مالی و نقدینگی است. ابتدا باید پروژههای نیمه کاره به اتمام برسند تا بتوان پروژه جدیدتری تعریف کرد.»